Maak jezelf lang!

Mijn broer(tje) heeft gewonnen! Hij is nu langer dan ik. Na een jarenlange strijd. Een aantal keer per jaar een meetmoment. Tegen elkaar aanstaan. Een boek op onze hoofden. Ik bleef jaren de langste. Mijn zussen was hij al lang voorbij gegroeid. Maar nu ook mij (maar 7cm).

Die meetmomenten waren waarschijnlijk één van de weinige momenten dat ik mooi rechtop stond. Ik maakte mezelf lang. Strekte mijn wervelkolom. Hierdoor krijgen de spieren, wervels maar ook je organen meer ruimte. Beter gezegd, de ruimte die ze nodig hebben.

Probeer maar eens. Ga ontspannen staan. Zijn je knieën ontspannen? Visualiseer dan dat iemand je omhoog trekt aan de bovenkant van je hoofd. Voel je het verschil? Misschien kantel je je bekken iets. Voel je dat je buikspieren aanspannen. En merk je dat er meer lengte in je rug komt. Een ontspannen houding.

Heb jij last van je rug? Schouders? Knieën of heupen? Probeer dan regelmatig je houding te checken. Door stil te staan en jezelf lang maken. Bekijk je houding in de spiegel. Zitten heup en schouder op dezelfde lijn? Kijk naar de spontaan genomen foto’s, hoe sta je erbij? Ook is het waardevol om eens te bewegen onder professionele begeleiding. Dit kan veel inzicht geven. Vooral als je houding ook nog eens gefilmd wordt. Dan zie je wat er bedoeld wordt.

En masseer ondertussen lekker je voeten. Ook heerlijk na een wandeling, het hardlopen of sporten. (Vooral als je juist na beweging meer stramheid/pijn hebt). De zones van de wervelkolom en het bekken zijn erg effectief bij deze klachten! Vergeet daarom niet de binnenkant van je voeten te masseren, de zone van je wervelkolom. Of maak een afspraak bij mij, dan masseer ik je zones!

En hoe zit of sta je erbij? Heb je nog een mooie lange rug? Of??

Vind jij het via een tekening lastig om je wervelkolomzone te bepalen? Ik vind het niet erg om het uit te tekenen op je voeten 🙂

www.jokethart.nl/contact

Lees ook eens, Wervel voor wervel https://jokethart.nl/wervel-voor-wervel/