Skip to content

Werkwijze Werkt voetreflextherapie ook bij ....?

Je kunt hier elke klacht invullen, daar ben ik van overtuigd. Samen met jou kijk ik sinds wanneer jij last hebt van de klacht, waar de klacht precies zit en wanneer je er het meest last van hebt. Dit proberen we zo concreet mogelijk te krijgen, zodat de veranderingen gedurende de behandeling meetbaar zijn. Ook zal ik samen met jou doelen maken: wat verwacht je of hoop je te bereiken met de behandelingen? Vaak zijn er 6-8 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Daarnaast neem ik alle andere klachten door. Dit doe ik om een totaalbeeld te krijgen. Dit kan inzicht geven in het ontstaan van de klachten. Ook vind ik het belangrijk om te weten of je voor de klacht al behandeld bent, dat de huisarts op de hoogte is, of je medicatie gebruikt et cetera.

Tijdens het eerste gesprek doe ik ook een voetenonderzoek. Ik ga de hele voet bij langs, om zo te voelen of er verstoringen zijn, ik neem pijnscores op en teken dit alles in op een voetenkaart. Het voetenonderzoek is bedoeld om de verstoringen te vinden, zodat ik die samen met de informatie uit het gesprek kan verwerken tot een behandelplan. Het behandelplan en het verloop van de behandelingen leg ik vast in je dossier. Wat dit precies betekent kun je lezen in mijn privacy policy.

Het belangrijkste is wat mij betreft om de klacht te begrijpen. Tijdens de behandelingen zal hier aandacht voor zijn. Waarom heb je bijvoorbeeld vaak hoofdpijn of weinig energie? Hoe komt het dat je spijsverteringklachten hebt? Pieker je veel of slaap je slecht? De meeste klachten ontstaan niet acuut, maar worden langzaam steeds erger. Het achterhalen van de oorzaak geeft inzicht en helpt je om dingen te veranderen. Hierbij kun je denken aan voeding, leefstijl, gewoontes.

Werkwijze
Werkwijze