Knieklachten

Mensen die last hebben van hun knieën, stuur ik altijd naar huis met huiswerk. Knieklachten zijn namelijk complex, de klachten zijn hardnekkig en vaak is de oorzaak lastig te achterhalen.

Vanuit de Chinese Geneeskunde worden de klachten vaak veroorzaakt door een stagnatie of door kou in het gebied. Duidelijk is dat de energie daar niet goed stroomt en dat veroorzaakt pijn.

Met reflexologie verbeter je de doorbloeding met 40%. Bij knieklachten stagneert er iets in de energie of doorbloeding. Daarom is het het bij knieklachten heel effectief om bij pijn de reflexzones van je knieën te masseren. Sinds ik het huiswerk meegeef, krijg ik het ene naar het andere positieve berichtje 😀 Te leuk om niet te delen dus.

Op het plaatje zie je de zijkant van je voet. Het gekleurde vlak is o.a. de reflexzone van je knie. De ervaring leert dat als je dit hele gebied masseert dat pijnklachten dan afnemen. Voor hoelang en of klachten uiteindelijk wegblijven? Dat verschilt per persoon, je kunt het in elk geval altijd doen als je pijnklachten hebt. (Bij een versleten knie is het minder effectief maar dat is logisch).

Mensen die bij mij komen weten dat ik vrij intensief werk, voor mij is dat effectief. Probeer maar wat bij jou past. Ga altijd richting de pijngrens van de reflexzone, je zult merken dat bij het masseren de pijn in dit gebied afneemt. Vervolgens kun je dieper werken. Je kunt prima 5 minuten op dit gebied masseren en zo vaak je wilt 😃

www.jokethart.nl