Skip to content

Over mij Ik ben Joke

Mijn naam is Joke ’t Hart en ik ben voetreflextherapeut en verpleegkundige. Dat ik verpleegkundige ben snappen de meeste mensen wel. Maar waarom Voetreflextherapeut? Als verpleegkundige masseerde ik al regelmatig de voeten van de patiënten. Ik vond het leuk om te doen en iedereen (ja echt) vond het heerlijk.

Dat er reflexzones op de voeten zitten, maakte mij nieuwsgierig. Hoe werkt het masseren van reflexzones en zal het masseren echt effect hebben op klachten? Na een korte cursus was ik enthousiast, al snapte ik er, wat mij betreft nog veel te weinig van. Om die reden ben ik gestart met de opleiding VoetreflexPlus bij Total Health.

In deze opleiding heb ik geleerd om de klacht te proberen te begrijpen. Waardoor ontstaat de klacht, welke andere klachten zijn er, is er een verband tussen de klachten? Ik heb geleerd om te kijken naar het geheel in plaats van alleen de symptomen. En omdat ik per klacht uitzoek waardoor het ontstaat volgens de Westerse -, Chinese – en Natuurgeneeskunde en de metafysica ontstaan er meer inzichten en mogelijkheden. Deze inzichten vertalen naar de doelgerichte massages maakt mijn vak zo mooi. Ik ben verwonderd wat de kracht van massage is. Door een liefdevolle benadering en door middel van aanraking worden er (emotionele en lichamelijke) processen in werking gezet. 

Op de voeten voel ik verstoringen, dat maakt het tastbaar. Wat ik voel is er. Daar houd ik van. Soms denk ik: is het echt zo simpel? Ja, ik denk het wel, en die eenvoud spreekt mij aan. Graag neem ik je mee zodat jij kunt ervaren dat het eigenlijk heel logisch is.

Over mij