Skip to content

Voetreflextherapie Wat is het?

Je hele lichaam weerspiegelt zich in de voet. Dit komt omdat alle zenuwuiteinden van al je organen, spieren, gewrichten en botten in de voet eindigen.

Als een orgaan minder goed werkt, bijvoorbeeld je maag, dan zal de spierspanning rondom je maag ook verminderd zijn. Dit heeft gevolgen voor een goede toevoer van voedingstoffen naar de maag en het afvoeren van afvalstoffen. Als afvalstoffen niet goed afgevoerd kunnen worden, dan blijven ze als eerst hangen rondom de zenuwuiteinden. En de zenuwuiteinden zijn te vinden op de voet.

Als afvalstoffen op de zenuwuiteinde blijven hangen, zijn dit verstoringen. Verstoringen zijn te voelen doordat het gebied op de voet hard of gespannen aanvoelt. Er kunnen kristalletjes zitten. Of het is een pijnpunt. Door dit gebied te masseren, zorg ik ervoor dat de afvalstoffen weer in het ‘gezonde’ weefsel worden gedrukt waardoor het afgevoerd kan worden door lichaam. 

Tijdens het masseren wordt de circulatiekracht verbeterd. Op deze manier verbetert de vitaliteit in ons lichaam. Het lichaam is hierdoor beter in staat om afvalstoffen af te voeren en te herstellen. Met als gevolg dat prikkels weer doorgegeven kunnen worden via het zenuwstelsel en brein richting desbetreffend orgaan. 

Voetreflextherapie

Kunnen klachten genezen?

Ons lichaam heeft een enorm zelfgenezend vermogen. Denk maar aan een wondje of botbreuk. Binnen een aantal weken is het weer genezen. Bij voetreflextherapie probeer ik het lichaam weer in balans te krijgen. Hoe meer jouw lichaam in balans is hoe beter het zelfgenezend vermogen in je lichaam werkt. Met als gevolg dat klachten verminderen of verdwijnen.

De Plus achter Voetreflex

De Plus staat voor de combinatie van de Westerse en Chinese Voetreflextherapie. Beide hebben een andere visie en een andere manier van behandelen. Door deze twee geneeswijze te combineren heb je naast de verschillende visies ook meer behandelmogelijkheden.