Verzuurd?

Bij rug, schouder en gewrichtsklachten geef ik standaard test strips mee om de zuurgraad te controleren. Het is eenvoudig, en de uitslag moet in elk geval ‘groen’ zijn. Dat is een PH van 7 of hoger, anders ben je verzuurd.

Voor een goed functioneren van je lichaam moet je zuren en basen in evenwicht zijn. Door bepaalde voeding, medicatie, stress of milieuvervuiling kan het zijn dat er in je lichaam meer zuren ontstaan. 

Je lichaam zorgt er altijd voor dat het zuur-base evenwicht in je bloed stabiel is. Bij een teveel aan zuren zal je lichaam basen aan je zuren binden. Basen zijn belangrijke mineralen zoals, calcium, magnesium, ijzer, kalk, zink en natrium. Deze mineralen zorgen ervoor dat je zuren worden afgevoerd. 

Te lange tijd verzuurd? Dan kan er een tekort ontstaan aan mineralen. Het lukt je lichaam niet meer om de balans in het bloed te herstellen. Hierdoor ontstaat een chronische verzuring.

Ook hier weet je lichaam raad mee. Het lichaam gaat de zuren opslaan in vetweefsel, spieren, pezen en gewrichten. Helaas wel met het gevolg dat hier klachten ontstaan. Denk aan gewrichtsklachten, rugklachten, vermoeidheidsklachten, osteoporose en pijnlijk bindweefsel. 

Vermoeidheid, schouder en rugklachten zie ik vaak in combinatie met verzuring. En dat is niet raar als je weet dat overtollige zuren opgeslagen worden aan spieren en gewrichten. Tijdens de voetreflexbehandeling bewerk ik altijd de zones waar de klacht zich bevindt. Daarnaast behandel ik de zones die je lichaam helpen om de zuren af te voeren, bijv. je nieren. Meestal zijn deze zones ook pijnlijk en verstoord. 

Voetreflextherapie is een mooie ondersteuning voor het herstel van je zuur-base. Daarnaast is het voor een blijvend effect belangrijk om je zuur-base in evenwicht te houden. Vooral het minderen van suikers en koffie zijn hierin effectief.

Leuk om te weten is dat mensen die veel in de buitenlucht werken of sporten vaak minimaal verzuurd zijn! Dus lekker veel buiten leven! 

Geniet van het mooie weer! Heb je vragen, laat je het mij dan weten?