Eerste hulp bij klachten

Het vakantieseizoen staat voor de deur! Een heerlijk vooruitzicht! En wat mij betreft mag een goede voetenkaart niet ontbreken in je EHBO-setje. Het is zo helpend om bij (beginnende) klachten de betrokken reflexzones te behandelen. Het is dan ook leuk om te merken dat er in mijn omgeving steeds meer mensen gebruik maken van hun reflexzones. Vooral moeders hebben mooie resultaten bij hun kinderen.

Kun je moeilijk naar het toilet op de camping? En krijg je daardoor echt last van je buik? Neem dan een tennisbal mee. Rol met het midden van je voet over de bal. Je stimuleert op deze manier je darmgebied!

Na een lange wandeling een moe gevoel in je liezen of onderrug? Masseer dan de zijkant van je voeten, vooral het gebied boven de hiel is heel effectief. Je zult merken dat dit bij grondig masseren echt pijnlijk is maar het resultaat zul je snel voelen.

En dan is er nog iets bijzonders in ons lichaam. Je pols en enkelgewricht corresponderen door middel van reflexzones met elkaar. Ga je door je linker enkel? Masseer dan je linker pols grondig. Waarschijnlijk is deze door de verstoorde reflexzones ook pijnlijk. Neem hier in elk geval 10 minuten de tijd voor . (Het klinkt raar. Mijn ervaring en die van vele anderen is dat je het pas begrijpt als je het ondergaat.) In de boeken lees ik dat succes verzekerd is! Ik hoor graag jullie ervaring natuurlijk.

Heb je op een te kleine leenfiets gefietst en daardoor klachten aan je knie gekregen? Dan kun je je elleboog masseren. Wel zou ik deze in combinatie doen met de zones van het kniegewricht op de voet. De afgelopen tijd ben ik verwonderd hoe snel je resultaat boekt door dit gebied intensief te masseren. Uitleggen waar de zone van je kniegewricht zit is lastig, maar als je een foto van de zijkant van je voet maakt dan zal ik het markeren. En voor wie in IJhorst op vakantie is.. dan laat ik je het zien en voelen.

Natuurlijk bij ernstige klachten ga je naar een arts! Maar wat kun je veel doen met de reflexzones. En het leuke van een vakantie, je hebt er ook tijd voor!

Geniet van je vakantie en masseer ze!

Bron: Voetreflexologie een werkboek, Dwight C. Beyers. Voetpad tot het lichaam, zone therapie door voetmassage, Eunice. D. Ingham.