Tussen 1 en 3 uur wakker?

Heb jij moeite met inslapen? En als je dan eindelijk slaapt wordt jij dan altijd wakker tussen 1 en 3 uur? Dan kan het maar zo zijn dat jouw slaapproblemen worden veroorzaakt door de Lever die uit balans is. 

Waarschijnlijk slaap je onrustig. Je droomt veel waardoor je moe wakker wordt. Misschien ben je vaker duizelig, heb je meer hoofdpijn of heb je het idee dat je zicht wazig is. 

Een Lever die uit balans is wordt opstandig, gaat vervelend doen. Hij gaat processen verstoren, bijv. je stoelgang waardoor je niet dagelijks naar het toilet hoeft. Je voelt je onrustig en je bent sneller geïrriteerd. Momenten van heel fit en heel moe wisselen zich af.  Het is lastiger om je te ontspannen en lekker te slapen. Vrouwen kunnen pijnklachten/stemmingswisselingen hebben voor of tijdens de menstruatie.

Eigenlijk allemaal klachten die vervelend zijn maar waar je voor je gevoel wel mee kunt leven. In de praktijk worden deze klachten afgedaan met, ach als het niet erger is. Of het hoort erbij.

Toch maakt de Lever jou elke nacht wakker. En niet voor niets. Volgens de orgaanklok heeft de Lever op dit moment de maximale energie. De Lever is aan het ontgiften, fysiek en geestelijk. En dat kost hem veel energie, hij is er druk mee. Zo druk dat jij er wakker van wordt. Ik weet niet of jij het herkent, maar als ik rustig zit en iemand is om mij heen heel druk aan het opruimen dan kan ik niet meer zo ontspannen zitten… Dit gebeurt er in je lichaam ook. 

Wakker gemaakt worden door je Lever is een signaal van jouw lichaam. Neem het serieus en ondersteun jouw Lever. 

Juist bij deze problematiek zijn een aantal massages heel effectief. Stagnaties worden opgeheven waardoor je Lever in balans komt. Naast massages helpt een lege agenda en bewegen. En bewegen mag best wat intensiever, verhoog je looptempo of geniet van een leuke sport. Want na (iets intensiever) bewegen voel jij je vast een stuk beter! 

Lieve groet, Joke