Ontlasten

Heb je even tijd om te voelen of dat pijnlijke punt nog onder mijn voeten zit? Zij heeft de afgelopen dagen geen ontlasting gehad. De laxerende producten en het masseren van haar buik bracht de ontlasting niet op gang. En dat voelt ongemakkelijk.

Dat pijnlijke en gespannen punt onder haar voeten hadden wij al snel gevonden. Tijdens het masseren werd het pijnlijke punt al snel minder pijnlijk. De spanning die ik op de zones voelde werden ontspannen. En wat was het fijn om te horen dat ze na een paar uur had ontlast. 

Niet dagelijks ontlasting? Maak dan tijd om dagelijks je voeten te masseren. Dit kan simpel door met je voet over een tennisbal te rollen. In de holling van je voeten zitten de reflexzones van je darmen. Hoe dieper met de tennisbal in het weefsel komt hoe gevoeliger het waarschijnlijk is. Bouw rustig de druk op, want vanuit ontspanning pakt jouw lichaam de prikkels het beste op.

De oorzaken van moeizaam of niet dagelijks ontlasten zijn verschillend. Wil jij hierover meer informatie en inzicht? Neem dan contact met mij op voor een afspraak.