Train je grote teen

Aan je gezondheid werken? Hou dan vooral je grote teen soepel 😀 Per kleur leg ik je het uit welke gevolgen een vastzittende grote teen kan hebben.

❤️ Vaak zit dit gebied heel vast. De afvalstoffen die hier blijven ‘hangen’ worden vaak een kalkachtige substantie. Voor je lichaam is het dan moeilijk om op te ruimen. Daarom is voorkomen makkelijker dan herstellen. Kijk je naar de reflexzonekaart, dan zie je dat het gebied overeenkomt met schildklier en de nek.

💙 Als het rode gebied vol afvalstoffen zit dan is het voor het lichaam heel moeilijk om de grote teen te ontdoen van afvalstoffen. De grote teen is dan in veel gevallen heel pijnlijk. Vaak gerelateerd aan hoofdpijnklachten, piekeren, niet helder denken en hormonale klachten.

🧡 In het rode gebied is de aanhechting van de pees van de grote teen, doordat deze niet meer soepel is ontstaat er in het oranje gebied veel spanning of zelfs een verkramping van de spier. Komt overeen met maagklachten.

💜 Ook dit is de pees van de grote teen. Hielspoorklachten en een vastzittende grote teen gaan vaak samen. Tevens is het gebied van de dikke darm (en niet dagelijks ontlasten is al een signaal dat het gebied is verstoord).

💚 Doordat er weinig soepelheid bij de grote teen is kan de stand van je voeten veranderen. Hierdoor ontstaat er meer druk op het groene gebied. Vaak komt dit overeen met houdingsklachten, denk aan heup, blessures onderbeen, knie en schouder.

Je kunt je grote teen trainen door o.a.:

– Opdrukken vanaf je tenen (zonder schoenen)

– Op 1 been staan (zonder schoenen)

– De handdoekoefening, filmpje staat ergens op de pagina of vraag mij even

– Teen bewegen door hem rondjes te draaien

Succes!