Sta jij recht?

Eind december heb ik de Dorn-methode geleerd. De afgelopen maanden heb ik op 15 mensen mogen oefenen waarbij ik de meeste mensen nu 3 keer heb gezien. Nogmaals dank voor jullie tijd en feedback! 

De Dorn-Methode is eenvoudig. Ik controleer of er een beenlengte verschil is. In de meeste gevallen is dit zo. Dat komt omdat het bot van het bovenbeen niet goed in de heupkom valt. Dit kan een verschil van 4 cm opleveren. 

Als er een beenlengte verschil is dan sta je niet recht. Je kunt het vergelijken met het dragen van een hakje. Als je een verschil hebt van 2,5 cm dan draag je aan de ene voet een hakje terwijl de andere plat op de grond staat. 

Dit heeft gevolgen voor de stand van het bekken, deze gaat scheef staan. Of je bent in het verleden eens gevallen waardoor deze scheef is komen te staan. Na het verhelpen van het beenlengte verschil zet ik ook je bekken recht. 

Je hoofd wil altijd recht op je lichaam staan. Als je beenlengte verschil hebt en je bekken staan scheef zal je wervelkolom de scheefstand opvangen zodat je hoofd rechtop je lichaam staat. Wervels kunnen hierdoor verkeerd komen te staan. Dit heeft ook invloed op je spieren omdat deze harder moeten werken om stabiliteit te geven. Dit kan vermoeidheid maar ook pijnklachten geven.

Tijdens de behandeling voel ik hoe de wervels staan. Als een wervel niet goed staat dan geef ik op een zachte manier druk terwijl jij met je been of met je armen zwaait. Op deze manier valt je wervel weer op de juiste plaats. En dat heeft een gunstig effect op de spieren maar ook de zenuwen die langs de wervels lopen.

Tijdens de behandelingen leer ik je hoe je zelf je bot goed in de kom kan krijgen. Dit is essentieel om goed resultaat te blijven houden. In de tweede behandeling (3 weken later) leer ik je ook hoe je zelf je bekken recht kan zetten. Als je dit dagelijks doet, en vooral na het sporten dan kun je jezelf altijd weer in de basis rechtzetten waardoor de kans op scheefstand in je wervelkolom afneemt.

En hoe ging het met de 15 mensen? Dit was wisselend. 2 personen merkten geen verschil. Dit kan. De anderen voelden wel een verandering. Het lopen gaat makkelijker en is beter vol te houden. Pijn rondom de heup nam af. Meer ontspanning in de rug. Lage rugklachten en schouderklachten zijn verminderd of niet meer aanwezig. 

Eens ervaren of de Dorn-Methode jou kan helpen bij rugklachten? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak.