Besluiteloos?

Kom dan in beweging. Ga rennen in het bos. Spring over boomstammen heen. Ga van de glijbaan. Ga niet op bankjes zitten maar kruip er onderdoor. Doe een balspel met de buurt. Zorg in elk geval dat je (even) buiten adem raakt! 

Kun jij over alles twijfelen? Heb jij moeite met kiezen of het nemen van een beslissing? Of blijf je uitstellen? Dan kan het maar zo zijn dat jij bovenstaand advies van mij krijgt. Nouja ik zou denk niet zeggen dat je onder bankjes door moet kruipen, dat laat ik aan een trainer over… Maar ik zal je wel adviseren om buiten te sporten, het liefst in het bos. 

Elk persoon is anders. Waar de één juist meer mag ontspannen is het voor de ander goed om in beweging te komen. Binnen de Chinese Geneeskunde kijk je altijd onder welk element de klachten vallen. Het twijfelen en de besluiteloosheid geven een onbalans weer in het Hout element. Want als het Hout element in balans is zal je helder denken, je willen ontwikkelen, ben je enthousiast en heb je voldoende daadkracht.  

Elk element kun je versterken door voeding, kruiden, oefeningen, massage ect. Het Hout element versterk je door te beweging in de buitenlucht. Natuurlijk kun je wandelen en fietsen. Maar juist het bewegen waarbij je (even) buiten adem raakt versterkt het Hout element. Vaak voelen mensen die veel van het Hout element in zich hebben, zich na het bewegen energieker en enthousiast. 

Blijf je besluiteloos? Weet je het allemaal niet? Kom dan een paar keer langs om je Lever en Galblaas meridiaan te laten behandelen. (Beide vallen onder het Hout element). Ik blijf het bijzonder vinden wat er na ongeveer 3 behandelingen gebeurt. Stagnaties lossen op waardoor mensen in beweging komen. Opeens lukt het beter om dingen bespreekbaar te maken op het werk of thuis. Ze kunnen makkelijker keuzes maken, grenzen aangeven en komen daadkrachtiger over. 

www.jokethart.nl/contact

N.B. Ieder persoon is anders. Waar de één meer kenmerken van het Hout element heeft zal de ander zich meer herkennen in het Vuur, Aarde, Metaal of Water element en dat brengt andere problemen en adviezen met zich mee. Dan kan het maar zo zijn dat wat intensiever bewegen jou niet fitter maakt.