Knieklachten

Wat is dat nou precies, dat wat jij doet met voeten? Dit vroeg een oudere man mij laatst. Deze man heeft veel pijn aan zijn linkerknie en wordt elke nacht wakker van de pijn. Natuurlijk kan ik het uitleggen maar als mensen het ervaren dan is het opeens logisch.

Dus ik op de hurken voor zijn voeten. En inderdaad de zone van de knie op zijn linkervoet is erg pijnlijk. Tja, heeft dat echt met de knie te maken? Dus we checken het rechts ook even waar hij weinig tot geen klachten heeft. Daar is geen pijnpunt. Terwijl aan beide kanten de voetspieren weinig soepel zijn. 

Het los masseren van de spier en de zone van de knie waren in het begin pijnlijk maar al gauw werd het aangenaam en verdween de pijn op de zone. En dan is het afwachten… 

Hij was die nacht niet wakker geworden van de pijn. Helaas is zijn knie versleten. Dat proces kan niet hersteld worden, maar vermindering van pijn door zo’n simpele handeling is prettig. 

En nu we het toch over de knieën hebben. Een vriendinnetje zei laatst tegen mij, wat knakken jouw knieën toch. Ze heeft gelijk, dit is sinds een paar maanden weer zo. Jaren terug toen ik een cursus voetreflexmassage deed had ik ook een knakkend geluid bij mijn knieën. Op de zone van de knie was er ook een knakje/knispering voelbaar. Heel bijzonder vond ik dat. 

Op de zone van de knie is bij mij nu weer een knakje/knispering voelbaar, waarschijnlijk door de spieren die langs de zone lopen, maar grappig blijft het wel. Geen idee of dit alleen voorkomt bij mensen waarvan de knie een knakkend geluid maakt, ik kom het verder nooit tegen. Dus maken jou knieën ook geluid, mag ik dan eens checken?

Je snapt dat ik nu dagelijks mijn reflexzones van de knie intensief behandel. Natuurlijk naast het doen van oefeningen. En ook ik blijf mij verwonderen, het ‘geknak’ wordt zachter en naar mijn idee minder!!