Op blote voet

De afgelopen weken zijn dit mijn vrienden. Helaas zijn ze niet zo soepel als jullie voeten. Maar die ene kan ik helemaal uit elkaar halen, en dat is ook leuk! Ondertussen kan ik het skelet van de voet wel uit mijn hoofd tekenen. Wist jij dat een kwart van al onze botten in de voeten zitten?

En dan die spieren. Medelijden krijg ik met de abductor digiti minimi (Op de foto heb ik hem voor het gemak ernaast gelegd, zit aan de zijkant van je voet). Bij veel mensen zitten daar verstoringen. Hoe dat komt? Het kan komen door lopen/rennen over ongelijkmatige ondergrond.  Door het dragen van schoenen met hoge hakken, te smalle schoenen of schoenen met stijve zolen.

Deze spier wil ruimte. Want als hij de ruimte krijgt zal hij ervoor zorgen dat je stabiel en zonder teveel wiebelen loopt. Of we nu allemaal aan de barefoot of minimalistische schoenen moeten? Misschien wel. Mijn zusje (die het liefst pumps draagt) vindt dat geen goed idee. Of ze zei laatst dat het haar beter leek dat ik niet die schoenen ging lopen.

Toch is het belangrijk om je voeten de ruimte te geven. Loop eens wat vaker op blote voeten. (kijk eens naar beneden.. wat zijn ze breed hé!) Neem tijdens de sportuurtjes ook eens je voetspieren mee. Echt want als je voeten en enkels goed sterk zijn heeft dat een groot effect op je verdere houding en gezondheid!

Tot op het blote voetenpad… als het weer mag!