Een glimlach kan niet vervangen worden door een smiley

Maar toch is het fijn of niet? Die emoticons. Vrolijke kleuren. Grappige uitdrukkingen. Sprekend. Van zwaaien, naar ik mis je, hoop je snel te zien. Of dat maak ik ervan. Maar bij emoticons heeft iedereen zijn eigen interpretatie. En dat is prima. Want als je de ander probeert te begrijpen snap je hoe de emoticons worden bedoeld.

Net als bij discussies, meningen en visies. Als je je verplaatst in de context van de ander, dan volg je al snel waarom een mening of zelfs beleid ontstaat. En tja, er zijn nu eenmaal veel verschillende uitgangspunten. Niet alleen in de wereld. In ons land. In onze woonplaats. Ons gezin. Ook in ons lichaam.

Een vitaal lichaam, dat is altijd zoeken. Zoeken naar de juiste balans. De ene keer bereik je dat door intensief te sporten. Een andere keer door meer rust en ontspanning te nemen. Anderen kunnen je inspireren, terwijl alleen zijn nieuwe inzichten kunnen geven. Waar structuur fijn is, kan het zijn dat je zonder structuur juist creatiever bent. Niet voor niets zijn er seizoensgroenten,  in de zomer kan je lichaam nu eenmaal beter koude producten verwerken dan in de winter.

Je lichaam begrijpen is waarnemen. Voelen waar jij het goed op doet. Je nuchtere verstand gebruiken. Waar krijg je energie van, dat past op dat moment goed bij je. Wat verergert blessures of klachten? En verminderd het als je met die gewoonte stopt?  Bij iedereen is het anders. De juiste waarneming krijg je door te luisteren naar je lichaam. Wees onderzoekend, creatief.  Echt je lichaam heeft een enorm zelfgenezend vermogen, maak er gebruik van en ondersteun het! Deel en vraag eens aan anderen of ze het herkennen en wat hun helpt. En twijfelen, niet weten, ook dat hoort erbij, niet op alles is er (gelijk) een antwoord, zelfs niet in de wereld van emoticons.

Voor nu houden we het bij smileys. Berichtjes. Kaartjes. Super fijn dat het kan. En wat zullen we het straks waarderen, elkaar weer zien glimlachen. Want fysiek contact bekrachtigd nu eenmaal de onderlinge band!