Of het kietelt?

Als ik naar de foto kijk krijg ik niet de indruk dat het kietelt, jij? Toch is het wat mensen zich regelmatig afvragen. Of het ook kietelt.

Tijdens mijn onderzoek vertelde één deelnemer, ik heb slaapproblemen en ben hoogsensitief. Dit onderzoek is dus echt wat voor mij. Het enige waar ik niet tegen kan, is dat iemand aan mijn voeten zit. Ik vond het dapper, om dan toch mee te doen aan het onderzoek . Wat inhoud 6 weken lang elke week een voetreflexbehandeling.

Of het kietelde?  Nee.  Daarnaast had de deelnemer geluk, de helft van de tijd werkte ik op de armmeridiaan (ja dat kan ook).  De overige 20 minuten werkte ik op de voeten, en dat ging goed. Al was het even wennen, maar dat is voor de meeste mensen zo.

Het doelgericht masseren. Contact houden met de huid. Stevige maar rustige massagegrepen zorgen ervoor dat je ontspant. Dus als je elkaar masseert, doe het met aandacht. Je zult merken dat het dan niet kietelt.

En denk je, ach er is niets mis met een goede lachbui ? Tja raak dan gedachteloos aan, of kriebel met je nagels, doe onvoorspelbaar… In de praktijk doe ik het niet, maar als je wilt, ach misschien maak ik dan een keer een uitzondering.