De schoonheidsspecialist voor de voeten

Mag ik je straks terugbellen? Ik ben bij de schoonheidsspecialist voor de voeten. Wat mij betreft de leukste functie omschrijving tot nu toe. Hij klinkt grappig, lief en vriendelijk, toch? Sinds ik voetreflextherapie geef heb ik al een hele verzameling grappige uitdrukkingen gehoord. Ik verwonder mij in elk geval over de diversiteit.  

Ben je op de fiets of met de bezem? – Hoe gaat het met je voetkliniek?  –  Ik zeg maar dat je voettherapeut bent, dat is toch zo? – Jij doet iets met voeten toch? – Voetreflextherapie is toch een soort  pedicure?  Want daar ga ik ook heen  –  Ik geloof wel in voetzoolmassage (wat klinkt als voedselmassage)

Het is onbekend. En dat maakt denk ik dat de reacties zo uiteenlopend zijn. Reacties vanuit nieuwsgierigheid, enthousiasme, ongeloof of angst. En wat is het leuk als mensen onderzoekend, nieuwsgierig en kritisch zijn. Het willen snappen, willen weten hoe het werkt, niet zomaar aannemen.  Blijf dat vooral doen,  ook op andere gebieden.  

Schijnbaar is voetreflextherapie ook  voor de Kamer van Koophandel onbekend.  Ik val onder de activiteit : Overige paramedische praktijken (geen fysiotherapie en psychologie) en alternatieve genezers. Hoe komen ze erop ?  Dat ben ik dan weer vergeten te vragen… die arme jongen had al zo’n moeite om uit te vogelen onder welke activiteit ik val…

Heb jij een leukere opmerking?  Eentje waarvan je echt kunt lachen? Of nog interessanter dan die van de Kamer van Koophandel?  Ik ben benieuwd. En als ze heel leuk zijn dan geef ik voor de leukste uitdrukking een ontspanningsmassage weg… voor de voeten.