Jij vindt lauw water echt beter toch?

Deze vraag krijg ik de afgelopen tijd vaak van mijn klanten. Meestal in de hoop dat ik ontkennend reageer. De meesten kunnen het lauwe water niet echt waarderen…. Tja, ik lijk wel een vrouw met een missie.. alleen nooit verwacht dat het onderwerp lauw water zou zijn.. 

Stel je eens voor. Je Maag is de koekenpan, deze vangt al het eten op. Je milt is het verteringsvuur. De Milt (verteringsvuur) houdt je Maag (pan) warm waardoor het voedsel goed verteert kan worden. Waarna de Milt vervolgens de goede voedingstoffen eruit haalt en verspreidt over alle belangrijke processen in je lichaam.   

Elke keer als we koud eten en drinken doven we ons verteringsvuur. De Milt zal bij elk glas koud water harder moeten werken om het verteringsvuur op de juiste temperatuur te houden. Dit kost veel energie, waardoor de Milt uiteindelijk zal verzwakken.

Een Milt die in balans is zorgt voor een goede spijsvertering. Zorgt dat spieren, weefsel en organen niet verzwakken. Houdt bloed binnen de vaten, waardoor je geen blauwe plekken krijgt. Controleert de spieren van armen en benen, zodat die sterk zijn. Daarnaast voel jij je energiek en evenwichtig in doen en laten.

Hoe het met jou Milt staat? Je kunt het checken. Ga voor een spiegel staan. Steek je tong uit je mond. Lijkt je tong te breed voor je mond, staan er tandafdrukken aan de zijkant? Dan is je milt verzwakt.(en jij weet nu iets wat jou Milt kan ondersteunen).

Meer adviezen? Vraag gerust, we bespreken het vrijblijvend onder genot van een glas lauw water!

PS: Mijn opa (90) vroeg ook al of het een nieuw gezondheidsding was. In elk geval niet zijn ding, daarom toostten wij, met lauw water en een glas wijn.  Rood, op kamertemperatuur, ja dat dan weer wel.