Leverpakking

Op de meeste voeten kom ik een verstoorde zone van de lever tegen. Dit is zichtbaar doordat de zone rood of bleek is. En voelbaar doordat de zone heel hard/gespannen of juist heel week aanvoelt. Rood en gespannen geeft aan dat de lever extra belast wordt en dat het de lever veel energie kost om alle processen gaande te houden. Een week en bleek gebied geeft aan dat er een uitputting is ontstaan door chronische overbelasting.

En dat is niet vreemd als je kijkt naar de vele functies die de lever heeft. Bijna al het bloed van de milt en het maag-darmkanaal gaat naar de lever. De lever controleert de bloedconcentratie op voedingstoffen zoals glucose, aminozuren en vetten. Daarnaast ondersteunt de lever de spijsvertering door de aanmaak van gal en bepaalde hormonen. De lever verwijderd of maakt lichaamsvreemde stoffen die via de darmen, longen en huid zijn binnengekomen onschadelijk. En door al deze intensieve processen ontstaat er warmte in het lichaam die de lever vervolgens reguleert.

Voeding, medicatie, drank, milieuvervuiling hebben invloed op de belasting van de lever. Maar ook stress, continue je grenzen verleggen en bijv. ziekte belasten de lever. De lever heeft nu eenmaal voldoende ontspanning nodig om goed te kunnen blijven functioneren. Kenmerken van een overbelaste lever kunnen zijn: Vermoeidheid, lusteloosheid, spijsverteringsklachten, moeite met de vetvertering, verminderde concentratie, slaapproblemen en de neiging tot zwaarmoedigheid.

Het behandelen van de zone van de lever is effectief. Ik hoor vaak terug dat mensen de dagen na de behandeling meer energie hebben. Niet gek als je bedenkt dat de doorbloeding met 40% wordt verbetert. Hierdoor kunnen afvalstoffen opgeruimd worden en voedingsstoffen opgenomen worden. Dit helpt om de lever weer in balans te krijgen. 

Ook een leverpakking is een prachtige ondersteuning om je lever te helpen bij het ontgiften, te ontspannen en daardoor in balans te krijgen. Zelf doe ik het altijd via de reflexzone van de lever, heel makkelijk en net zo effectief als een leverpakking op je buik.

Hoe je een leverpakking maakt:

  • Maak een papje van groene kleipoeder en warm (gekookt) water
  • Voeg er een paar druppels etherische rozemarijn olie aan toe
  • Smeer de groene klei op de zone van de lever (rechtervoet, zie het plaatje) 
  • Dek af met een warme doek en zet je voet op een warme kruik (minimaal 30 min.)

Drink na de leverpakking voldoende water zodat afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten. Vaak voel je je na de leverpakking energiek.

Vragen of liever een voetreflexbehandeling om alle verstoorde zones te behandelen en op die manier de lever te ondersteunen? Neem dan contact met mij op.