Lage rugklachten

In de praktijk hoor ik regelmatig dat mensen na het sporten, hardlopen of een dag staan last krijgen van hun rug. Vaak is dit een zeurend en stijf gevoel. Beenlengteverschil, een verkeerde techniek, ongetrainde spieren of een verkeerde houding zijn vaak de oorzaak. Natuurlijk is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen en hiermee aan de slag te gaan maar het masseren van de zone van het bekken blijkt effectief.

Mensen die bij mijn in de praktijk komen en lage rugklachten hebben laat ik thuis de zone van het bekken masseren. Meestal hoor ik terug, het werkt echt hé!

Op het plaatje heb ik de zone van het bekken gemarkeerd. Het gebied is vaak erg pijnlijk, ik denk doordat er in dit gebied ook veel afvalstoffen blijven ‘hangen’ omdat het gebied rondom de achillespees vaak verstoord is.

Masseer dit gebied eens na een lange dag staan of na een training. Je zal snel effect merken bij je lage rugklachten. Zo eenvoudig kan het zijn. En wees niet onzeker over je masseren, je kunt het! Het is gewoon proberen en doen!

Oja en heb je liever dat ik het masseer, dat kan ook, maak je dan een afspraak?