De slipper

De afgelopen weken kom ik veel verkrampte en gespannen spieren en pezen tegen in de voet en het onderbeen. En dat los masseren geeft een ‘weldadige pijn’. 

Bij pijnpunten is het altijd even puzzelen wat de oorzaak is. In de meeste gevallen komen de pijnpunten overeen met de lichamelijke klachten die er op dat moment spelen. Maar aangezien de meeste mensen net terugkomen van een heerlijke vakantie en fysieke klachten zoals nek, schouder en rugklachten verminderd zijn, komt het deze keer niet overeen. 

De schuldige aan de verkrampte en gespannen spieren is in dit geval vaak de slipper. Draag je hem? Probeer dan eens bewust te voelen hoe het lopen met een slipper gaat. Je zult merken dat je voet hard aan het werk is om de slipper bij zich te houden. Je tenen nemen een verkrampte houding aan. Daarnaast zijn je middenvoet en je onderbeenspieren gespannen.

Je voet heeft meer werk dan profijt van een slipper. Dat maakt dat je voet niet meer ontspannen is en jij niet meer ontspannen loopt. Dit heeft effect op je hele houding. Probeer zoveel mogelijk op blote voeten te lopen, dan train je je voeten op een natuurlijke manier.

Heb jij gespannen voeten? Pijnlijke voeten? Dan is voetreflextherapie heel efficiënt. Het losmaken van je voeten geeft ontspanning, je spieren krijgen de ruimte, de doorbloeding verbetert en het heeft een gunstig effect op de reflexzones en daarmee op je hele lichaam.

Tot in de praktijk! 

Lieve groet, Joke