Vijf elementen

Zelf ben ik dol op de Chinese Geneeskunde. Het geeft duidelijkheid en inzicht. Klachten horen bij een bepaald element. Het is niet iets losstaand. En door ze onder de juiste elementen te plaatsen zie je opeens een verband. De ene klacht is een gevolg van de andere klacht.

In de afbeelding zie je klachten in het element Hout, Aarde en Water. Deze elementen zijn verzwakt. 

Je ziet op de afbeelding een pijl van het element Water naar Hout. Het element Water voedt, geeft energie aan het element Hout. In het Water element zie je klachten staan, hierdoor weet je dat dit element verzwakt is. En een verzwakt element kan het volgende element, in dit geval het Hout element niet voldoende voeding geven. Met als gevolg dat het Hout element verzwakt en gevoeliger is voor het ontstaan van klachten.

Er staat ook een pijl van het element Hout naar het element Aarde. Aarde en Hout houden elkaar in balans. Bij een onbalans door klachten in het ene element is het niet raar dat het andere element ook uit balans raakt. 

De klachten in de afbeelding heb ik ‘verzonnen’. Bij mij in de praktijk zie ik wel vaak in deze elementen de klachten. En na een aantal keer behandelen zie je verandering in alle elementen. Zo mooi werkt ons lichaam samen! 

Meer weten? Laat je het mij weten? Neem contact met mij op.