Skip to content

Specialisatie Hoogsensitief en slaapproblemen

Slaapproblemen

Slapen is verreweg de meest effectieve manier om onze geestelijke en lichamelijke gezondheid te resetten, elke dag weer” (Walker 2018, P.17).

Een prachtig citaat. Slaap is ongelooflijk belangrijk. Vooral de laatste tijd wordt er gehamerd op een gezonde levensstijl. En welk advies je ook leest, overal staat dat een goede nachtrust belangrijk is. Maar wat als slapen niet goed lukt? 

Niet kunnen slapen is frustrerend. Waarschijnlijk ben jij op de hoogte van alle ‘slaaphygiëne regels’. Misschien volg je ze trouw op maar blijf jij slecht slapen. Hoe dat komt? 

De balans tussen inspanning en ontspanning is niet goed. Hierdoor ontstaat er onrust in je lichaam waardoor je ‘s nachts niet lekker kunt slapen. Zie jouw slaapproblemen als een signaal. Je lichaam wil jou iets vertellen.

Graag kijk ik met jou mee hoe jij tot rust kunt komen. Door samen te kijken naar je leefstijl en voeding. Daarnaast zijn de behandelingen een mooie ondersteuningen om je lichaam weer in balans te krijgen en te voelen wat ontspanning is. 

Het het laatste jaar van mijn opleiding VoetreflexPlus heb ik onderzocht of voetreflextherapie invloed heeft op slaapproblemen. Klik hier voor de resultaten. De afgelopen tijd ben ik mij blijven verdiepen in slaapproblemen vooral vanuit de Chinese Geneeskunde gaf dit mooie inzichten. Regelmatig schrijf ik hier blogs over. 

Tijdens mijn onderzoek heb ik mij gericht op mensen met hoogsensitiviteit. Mensen die hoogsensitief zijn, nemen meer prikkels op, waardoor de verwerking van indrukken intensiever is. Op deze manier zijn ze gevoeliger voor overprikkeling dan mensen die niet hoogsensitief zijn. Dit kan zich in allerlei klachten uiten waaronder slaapproblemen. Er zijn veel handvaten om overprikkeling te voorkomen zodat hoogsensitiviteit een prachtige eigenschap is.

Misschien heb jij vragen of wil jij meer informatie. Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Specialisatie