Skip to content

Dorn behandeling

De Dorn-Methode is eenvoudig. Ik controleer of er een beenlengte verschil is. In de meeste gevallen is dit zo. Dat komt omdat het bot van het bovenbeen niet goed in de kom van de heup valt. Dit kan een verschil van 4 cm opleveren. 

Bij een beenlengte verschil sta je niet recht. Je kunt het vergelijken met het dragen van een hakje. Als je een verschil hebt van 2,5 cm dan draag je aan de ene voet een hakje van 2,5 cm terwijl de andere voet plat op de grond staat. 

Een beenlengte verschil heeft gevolgen voor de stand van het bekken, deze gaat ook scheef staan. Het kan ook zijn dat je in het verleden bent gevallen waardoor deze scheef is komen te staan. Na het verhelpen van het beenlengte verschil zet ik ook je bekken recht. 

Je hoofd wil altijd recht boven je lichaam staan. Als je beenlengte verschil hebt of je bekken staat scheef dan zal je wervelkolom de scheefstand opvangen. Dit doet je wervelkolom door middel van een kromming van meerdere, opeenvolgende wervels. In de meeste gevallen is de kromming in de onderrug en tussen de schouderbladen te voelen. Dit heeft invloed op de spieren, zij zullen harder moeten werken om voldoende stabiliteit te geven.  

Dia1

Tijdens de behandeling voel ik hoe de wervels staan. Als een wervel niet goed staat dan geef ik op een zachte manier druk terwijl jij met je been of met je armen zwaait. Op deze manier valt je wervel weer op de juiste plaats. En dat heeft een gunstig effect op de spieren maar ook de zenuwen die langs de wervels lopen.

Tijdens de behandelingen leer ik je hoe je zelf je bot goed in de kom kan krijgen. Dit is essentieel om goed resultaat te blijven houden. In de tweede behandeling (3 weken later) leer ik je ook hoe je zelf je bekken recht kan zetten. Als je dit dagelijks doet, en vooral na het sporten dan kun je jezelf altijd weer in de basis rechtzetten waardoor de kans op scheefstand in je wervelkolom afneemt.